Dokonalý vzhled? Stačí si vybrat pro svůj typ postavy správné oblečení

Každý z nás má jedinečnou postavu a tvar těla, a právě výběrem správného oblečení můžeme zdůraznit naše přednosti a cítit se skvěle. Nezáleží na tom, zda jste štíhlí, křivky máte na správných místech nebo máte zájem opticky vyrovnat svou postavu. V našem průvodci vám představíme tipy na oblečení pro různé typy postav, abyste mohli vybrat to nejlepší pro váš jedinečný styl.

  1. Postava v tvaru písmene A:

Pokud máte širší boky a menší horní část těla, je důležité vyvážit proporce. Sáhněte po sukních nebo šatech s rozšířeným spodkem, které opticky vyrovnají silnější dolní část těla. Zároveň zdůrazněte svou pasu a horní část těla volbou světlejších barev, vzorů a zajímavých detailů na blůzách či topy.

  1. Postava v tvaru písmene V:

Pokud máte širší ramena a užší boky, můžete opticky vyrovnat proporce těla pomocí oblečení. Zvolte vršky s V výstřihem, které prodlouží horní část těla a upoutají pozornost na vaší tvář. Doplňte to o sukně nebo kalhoty s objemem v dolní části, které přidají objem a rovnováhu do oblasti boků.

  1. Postava ve tvaru písmene H:

Pokud máte vyrovnané proporce mezi rameny, pasem a boky, můžete se zaměřit na zdůraznění svého pásu a vytvoření iluze křivek. Zkuste nosit pasované šaty nebo kabáty, které vytvoří zdůrazněný pas. Rovněž se vyhněte příliš volnému oblečení, které může zakrýt vaši přirozenou postavu.

  1. Postava ve tvaru písmene X:

Pokud máte vyvážené proporce mezi rameny a boky s výrazně zúženou pasem, můžete si dovolit nosit téměř cokoli. Zvýrazněte svou křivku pasu volbou opasávků, pasovaných šatů nebo kalhot s vysokým pasem. Můžete také vyzkoušet oblečení, které zdůrazňuje vaše přednosti a přidává objem na správných místech, jako jsou vzorované šaty nebo kalhoty.

  1. Postava ve tvaru písmene O:

Pokud máte kulaté tvary a více objemu v oblasti břicha, můžete zvolit oblečení, které opticky prodlouží vaši postavu a vykreslí jiné části těla. Vytvořte si vertikální linie pomocí dlouhých vrstvených šatů nebo tunik. Zvolte také střihy, které nestlačují břicho a poskytují volnost.

Každý typ postavy má své přednosti a je důležité vybrat oblečení, které podpoří a zdůrazní vaši jedinečnost. Nezáleží na tom, jaký máte tvar těla, klíčem je najít oblečení, které vám dává sebevědomí a přináší vám radost. Buďte odvážní a experimentujte s různými styly, abyste našli ten, který vám nejlépe vyhovuje. A nezapomeňte, že pravá krása spočívá ve vaší jedinečnosti, ať už máte jakoukoli postavu.